Politika

Moje zkušenosti s politikou

  • Zastupitel Města Uherský Brod /2010 - 2014/
  • Zastupitel Města Uheský Brod /2014 - dosud/
  • Radní města Uherský Brod /2010 - 2014/
  • Předseda Finančního výboru zastupitelstva města /2014 - dosud/
  • Místopředseda místní organizace KDU-ČSL v Uherském Brodě /dosud/
  • Člen kontrolního výboru zastupitelstva města /2006 - 2010/
  • Člen sociálního výboru Zastupitelstva Zlínského kraje /2017 - dosud/
  • Člen regionální platformy Zlínského kraje v rámci projektu "Implementace politiky stárnutí na kraje" - Ministersto práce a sociálních věcí ČR /2017 - dosud/

 

Do politiky jsem vstoupil, protože nechci být lhostejný k věcem, které jsou kolem nás a máme možnost je ovlivnit aktivní účastí v politickém životě. I když se říká, že politika je špinavá, tak je to výzva. Jsem obyčejný člověk, který umí naslouchat a být solidární s těmi, kteří pomoc opravdu potřebují.

Zlínský kraj je místo, kde chceme, aby se nám dobře žilo. Musíme zajistit bezpečnost, prosperitu a rozvoj pro naše občany. Kvalitní vzdělání, dostatek pracovních příležitostí a kvalitní život pro naše děti, dospělé i seniory.

Úplně stejně platí výše uvedené řádky pro místní, tedy regionální úroveň. Město Uherský Brod je krásným místem k bydlení. Jeho další rozvoj záleží zejména na jeho politických představitelích, kteří by měli rozvíjet město. Chovat se k veřejnému rozpočtu jako správný hospodář, k lidem - občanům i úředníkům mít úctu a chtít věci měnit k lepšímu - ne pro svůj vlastní prospěch či populismus, ale pro dobro nás všech.

Devět let jsem pracoval v sociálních službách v Oblastní charitě Uherský Brod. Sociální služby vnímám jako nezbytnou součást našeho života a měla být dostupná pro všechny potřebné občany.

Nyní se věnuji profesně zdravotnictví a řídím nemocnici s poliklinikou (cca 100 zaměstnanců nemocnice a 70 nájemních smluv - lékaři) a vnímám situaci v českém zdravotnictví jednak z hlediska vývoje legislativního procesu a jednak z hlediska přístupu jednotlivých lékařů či pacientů ke zdravotní péči. Pacient musí stát vždy v popředí zájmu a musí mu být poskytnuta náležitá péče.

Volební leták pro krajské volby 2016 - KUBÁNÍK